diumenge, de març 25, 2007

Projectes telemàtics: un recurs per transformar l'escola

Missatge electrònic enviat a Anna Pérez



Benvolguda Anna,

El divendres, abans de plegar, vaig rebre el llibre teu i de la Sabina Redondo: Projectes telemàtics a l’educació primària: un recurs per transformar l’escola.

Me l’he emportat a casa aquest cap de setmana i l’he estat llegint. M’ha fet molta il·lusió! M’ha agradat que una mestra que treballa en una escola hagi sabut explicar de manera senzilla i entenedora que vol dir innovar amb les TIC des de l’escola. Heu sabut mostrar com utilitzant els projectes telemàtics comporta un replantejament en la manera d’enensenyar del professorat i en la manera d’aprendre de l’alumnat. Innovar, afirmeu, es relaciona amb progrés i serveix d’eina per donar-nos l’optimisme que ens empeny endavant, que ens dóna vitalitat per treballar amb il·lusió i confiança en un futur millor.

En el vostre Dossier Did@ctic exposeu l’enfocament psicopedagògic dels projectes telemàtics, es compara amb el treball per projectes i com aquests treballs comparteixen procediments i metodologia amb els projectes telemàtics, per més endavant analitzar les característiques d’aquests projectes: el treball col·laboratiu de l’alumnat i la interdisciplinarietat en el tractament dels continguts. Tracteu també del canvi de rols dels mestres i de l’alumnat. Expliqueu clarament com i quan es poden fer servir els projectes telemàtics i hi ha una descripció dels que realitzeu a cada cicle de primària.

Em sembla interessant la vostra exposició sobre les passes a seguir per implicar-se en un projecte telemàtic.

Tot plegat, fa que el llibre sigui útil tant per als tutors i tutores responsables del grup classe, com per les persones que tenen la responsabilitat de la direcció pedagògica de l’escola (ja sigui caps d’estudi, coordinadores TIC o coordinadores de cicle).

El recomanaré als companys i companyes del SATI de les Corts i Sarrià-SG de demà dilluns. M’agradaria poder compartir amb ells i elles aquesta idea vostra que innovar ens pot il·lusionar i mostrar-los exemples de projectes telemàtics del vostre llibre i animar-los que vagin a la presentació del llibre de la tarda.

Finalment permeteu-me donar-vos les gràcies per l’exemplar que han enviat al nostre CRP i per incloure en la relació de projectes un (l’Interconte) que des del nostre servei educatiu hem coordinat i impulsem per al cicle inicial de primària.

Per molts projectes telemàtics Anna i Sabina!

Jordi Calvet

CRP – Servei Educatiu de les Corts

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja, verjetno zato je